Gravid #2 - Graviditeter er ikke ens

Gravid #3 – Hedebølge

Gravid om sommeren, var nok noget af det eneste der skræmte mig, da jeg fandt ud af, at jeg var gravid, og det er også noget mange har kommenteret samt fortalt forfærdelige historier om igennem min graviditet.  Jeg har aldrig været ret god til varme, da jeg hurtigt får det ekstremt varmt. Igennem min graviditet har jeg derfor ikke mærket en forskel.

Jeg frygtede dog, at denne sommer ville blive lige så varm som sidste år, og at jeg ville få det helt forfærteligt i min krop, og ikke ville kunne andet end at være indenfor. Frygten holdte mig dog ikke tilbage, for at tage på ferie i Italien. Min ferie startede komisk nok, lige da hedebølgen kom over europa, og på anden dagen var temperaturen oppe på 38 grader.

Nu begyndt at blive hårdt, at være gravid i sommervarmen. Det var ikke kun varmen i sig selv, som af og til var ulidelig, for det var den også for alle andre end kun mig, men det var hvordan min gravide krop reagerede på varmen.
Det føltes som om, at alt vand i min krop var løbet ned i benene og fødderne. Når jeg havde siddet ned i set stykke tid, var mine lægge fuldstændig spændte og gjorde ret ondt. Fra hver dag der gik, blev mine ben, ankler og fødder mere og mere plaget. Mine ankler lignede, at de hverisær havde slugt en tennisbold, og mine ben lignede at de var sekundter for at springe. Det eneste der hjalp var at gå, og en aftenen lavede jeg venepumpøvelser og forsøgte at holde mine ben oppe, når jeg lå ned.

Da jeg kom hjem igen fra min ferie, gik væsken i mine fødder og ankler hurtigt væk, og det føltes helt underligt fordi jeg havde gået med det i 12 dage, men det var samtidig utroligt dejligt, at kunne sidde og gå rundt uden smerte.

Nu er varmen kommet over det danske land igen, og mine fødder er atter begyndt at hæve, men slet ikke i samme grad som da jeg var på ferie. Nætterne er ulidelig varme, og vores soveværelse er et rigtig dumt sted i vores lejlighed, så det er rigtig svært at få ordenlig gennemtræk når vi skal sove. Heldigvis har vi investeret i en ventilator, så vi kan få sovet lidt. Nogle nætter har jeg dog været nødsaget til, at ligge mig ind på sofaen og sove, for der er en del køligere.

Lige nu frygter jeg bare for varmen, når den lille kommer til verden, men den tid – den udfordring.
Og for min skyld, behøver jeg ikke flere dage der er over 25 grader.

  • Camilla

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gravid #2 - Graviditeter er ikke ens